logo catedra newsletter

JORNADA INNSOC 2019

Valors, felicitat i esport

El proper 8 de novembre de 8:45h a 14:00h donarà lloc la 5a edició de la JORNADA INNSOC. Aquesta, és la jornada d'innovació social que organitza anualment la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida per a professionals, estudiantat i públic en general. A través d’experiències innovadores en l’àmbit de la felicitat i el benestar posem a l’abast dels participants pràctiques i investigacions per promoure la qualitat de vida de les persones intervenir en les diferents àrees d’acció social, empresarial o personal. 

La Jornada es realitzarà a la Sala de Juntes de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) i anirà dirigida entorn a la temàtica "Valors, Felicitat i Esport", comptant amb professionals com el Xavier Estrada, la Sor Lucía Caram, el Javier Calles, l'Albert Cogul, la Olga Asensio, el Txema del Rosal i l'Àlex Gordillo!

 

Inscriu-te ja accedint a aquí 

>>  Certificat d'assistència
>> 1 crèdit ECTS alumnes UdL
>> Places limitades
>> 10€ inscripció / 39,53€ inscripció AMB crèdit ECTS*

* Alumnes matriculats a la UdL tenen descompte a la matèria transversal, per família nombrosa. Per formalitzar la matrícula, heu de passar pel despatx 2.14 (2a planta) Secretaria del  Departament de Psicologia, de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social.


"DESIGN THINKING MITJANÇANT PSICOLOGIA POSITIVA" A LA UNIVERSITAT D'ESTIU DE LA UDL

Del 8 al 12 de juliol, t'hi esperem!

Del 8 al 12 de juliol realitzarem el curs “Design Thinking mitjançant psicologia positiva” a la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida. Aquest està reconegut amb 2 ECTS (20 hores presencials + 30 hores de treball autònom), i està adreçat tant a estudiants com professionals de l'àmbit de l'acció social, de les organitzacions, i de l'àmbit educatiu.

La psicologia positiva se centra a donar suport i treballar el potencial i les qualitats positives de les persones per assolir objectius beneficiosos que incrementen l’estat de benestar. A partir d’aquest curs, es pretén prendre consciència i aprendre diferents estratègies per poder millorar el nostre dia a dia. Es treballarà amb mapes mentals i tècniques de gammificació (Points of You, Lego Serious Play, ...) a través de sessions que permetin la vivència, pràctica, reflexió i transferència per poder augmentar les capacitats personals, socials i organitzacionals, i generar accions de millora de les fortaleses de les persones i de les seves relacions personals.

Matricula’t a partir d’aquest dijous dia 9 de maig.

Per a més informació: http://www.udl.cat/ca/serveis/estiu/Cursos/design-thinking/#contacte-


JORNADA FORMATIVA "L'ACOMPANYAMENT COM A EINA D'INTERVENCIÓ SOCIAL"

Taller dirigit a oferir eines per millorar l'acompanyament a les persones

El passat dijous 16 de maig, l'Ajuntament de Tortosa va organitzar una jornada formativa dins de l'àmbit d'acció comunitària titulada "L'acompanyament com a eina d'intervenció social". Aquesta va tenir lloc al Museu de Tortosa i van assistir-hi 100 persones. 

Des de la Càtedra d'Innovació Social vam participar-hi amb un taller dirigit a poder oferir eines per millorar l'acompanyament de les persones. 


QUÈ ÉS PER A TU L'EMPRENEDORIA?

Taller de Lego Serious Play®

El dimarts 21 de maig vam realitzar un taller de Lego Serious Play® a Bell-lloc en col·laboració amb la Incubadora d'Empreses d'Innovació Agrometal·lúrgica. L'objectiu d'aquest va ser donar a conéixer aquesta técnica innovadora per ajudar a donar impuls a l'emprenedoria a les terres de Lleida

La metodologia Lego Serious Play®, que ajuda a aprofundir en el procés de reflexió i dóna suport a un diàleg eficaç per a totes les persones que hi participen, va servir en aquest cas per plantejar noves estratègies que afavoreixin i impulsin a què les persones siguin més emprenedores. 


CURS DE DESIGN THINKING A LA UNIVERSITAT D'ESTIU

Realitzem la segona edició del curs de Design Thinking mitjançant la psicologia positiva

La passada setmana, del 8 al 12 de juliol des de la Càtedra d'Innovació Social vam realitzar la segona edició del curs Design Thinking Mitjançant la psicologia positiva a la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida, adreçat a estudiantat, professionals de l'àmbit de l'acció social, educatiu i de les organitzacions, i a tothom que hi estigués interessat o interessada. 

Així doncs, en aquest curs, tenint en compte que la psicologia positiva se centra en donar suport i treballar el potencial i les qualitats positives de les persones per tal d'incrementar el seu estat de benestar, es va treballar amb l'objectiu de prendre consciència i aprendre diferents estratègies per poder millorar el nostre dia a dia. 

D'aquesta manera, es va treballar amb mapes mentals i tècniques de gammificació com el Points of You i el Lego Serious Play®, a través de sessions que permetien la vivència, pràctica, reflexió i tranferència per poder augmentar les capacitats personals, socials i organitzacionals, i així generar accions de millora de les fortaleses i de les relacions personals.

El curs va tenir una durada total de 20 hores lectives i 30 hores de treball autònom de l'alumnat (que va ser un total de 25 persones).  


EL VALOR DE L'EMPATIA

Taller amb Aspid

Ahir dilluns 17 de setembre vam realitar un taller amb Aspid per tal de desenvolupar un nou projecte d'organització en valors. D'aquesta manera, mitjançant el desenvolupament de metodologies actives i participatives es va treballar el valor de l'empatia des de diferents perspectives. 


SEMINARI D'INNOVACIÓ I REPTES SOCIALS A CATALUNYA

Compartim perspectives i coneixements per la millora de serveis i programes

Ahir, dimecres 19 de setembre vam participar des de la Càtedra d'Innovació Social de la UdL al Seminari d'Innovació i Reptes Socials a Catalunya realitzat a Barcelona. Aquest, va estar organitzat per l'Associació Catalana d'Universitats Públiques, i portava per objectiu impulsar l'Agenda de la Innovació Social 2019/2020 en debatre i conèixer perspectives de treball i projectes per a la millora de serveis, programes i accions per la inclusió social.